Selrom TV – Servicii Complete Foto Video
Oferte Facebook Foto Video Alte Servicii Despre Parteneri

Despre


Romeo Seliste-Operator Imagine,Manager-Titular Proiect SELROMTV
Romeo SeliÈ™te, despre pasiunea È™i meseria sa: „Am înregistrat istoria”
Romeo SeliÈ™te, operator imagine în echipa SELROMTV, este astăzi în faÈ›a obiectivului È™i nu în spatele său. E obiÈ™nuit observe È™i nu invers. Să capteze È™i nu să fie captat. Să pună în lumină oameni È™i nu să fie el în centrul atenÈ›iei. Dar astăzi e rândul său să îÈ™i spună povestea. O poveste despre pasiune, dragoste È™i amintiri care i-au marcat devenirea.
„Era anul 1996. Eram student la Electrotehnică pe atunci. Într-o zi, directorul de la televiziunea locală Tele Universitatea, care ne era profesor, ne-a spus că are nevoie de oameni. Ne-a întrebat cine vrea să înveÈ›e o meserie nouă. Eu cochetam cu electronica, aÈ™a că a fost de ajuns o zi în studio È™i m-am îndrăgostit de televiziune. A fost o nouă È™coală pentru mine, pe care am urmat-o în paralel cu facultatea. După ce am absolvit facultatea, mi-am dorit să merg È™i către altă televiziune. Am făcut pasul către 3TV, una dintre primele televiziuni craiovene È™i cea unde s-a facut primul live local. Timp de trei luni am fost reporter, deoarece nu găsisem loc disponibil pentru funcÈ›ia de operator imagine. Am avut răbdare.”
Nu s-a mai despărÈ›it apoi de viaÈ›a de cameraman. A strâns, de-a lungul anilor, experienÈ›e de tot felul, de la primul interviu filmat în Craiova cu fostul preÈ™edinte Ion Iliescu, la momente pline de adrenalină. Nu a fost ferit de riscurile meseriei, dar le-a înfruntat fără ezitare. „Èšin minte momentul Mineriadei, când tuturor le era teamă să se apropie de mulÈ›ime. Minerii plecau spre BucureÈ™ti, È›ara fremăta, iar eu căutam cu înfrigurare imagini cu Miron Cozma. Nici nu mi-am dat seama când am ajuns în mijlocul minerilor, l-am văzut pe liderul lor în autocar È™i am surprins imagini care mi-au fost apoi solicitate de peste tot din È›ară.” Tot în frenezia evneimentelor a fost prins È™i la un meci tensionat dintre Universitatea Craiova È™i Dinamo, când a dat ocol stadionului pentru a capta imagini È™i, deodată, s-a trezit în inima galeriei oaspeÈ›ilor. „Am scăpat cu bine, cred că norocul meu a fost că eram îmbrăcat într-o geacă roÈ™ie cu alb”, spune râzând. Nu s-a dat în spate nici când zburau bolovani pe lângă el, pe vremea când lucra la FC Universitatea Craiova È™i aveau loc incidente provocate de suporteri. Spune cu seninătate : „Trebuia să fii acolo. Nu puteai filma de la distanță. Dacă alegi să faci meseria asta, trebuie să fii exact acolo unde lucrurile se întâmplă”.
Să fii operator imagine, spune Romeo, este ceva inegalabil: „ÎntâlneÈ™ti oameni pe care nu ai avea niciodată È™ansa de a-i vedea altfel, iar prin faÈ›a obiectivului tău se derulează istoria. Iar eu nu am lăsat-o, pur È™i simplu, să treacă. Eu am înregistrat-o, am lăsat-o moÈ™tenire prin imaginile mele. Și, împreună cu ea, am lăsat È™i o parte din mine.”
Articol preluat New Image Profile Craiova

Dan Stancu-Operator Imagine Colaborator Proiect Selromtv

Dan Stancu-Operator Imagine Colaborator Proiect Selromtv

Go to Top